cykl o kawiarenkach 3 - Wersja do druku +- elfograd (https://elfograd.htw.pl) +-- Dział: Świat Romantyki (https://elfograd.htw.pl/forumdisplay.php?fid=23) +--- Dział: Poezja (https://elfograd.htw.pl/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: cykl o kawiarenkach 3 (/showthread.php?tid=1426) Strony:
1
2
|
cykl o kawiarenkach 3 - inspiracja - 05-12-2023 Stare Forum Elf przehulał choć leżało nam jak ulał tak więc wielkie przenosiny zabieramy "wypociny" Elf rozdziela, Elf rozkłada tam przewróci, tam układa temu jakąś radę daje i w kieracie nie ustaje Każdy z nas nazbierał wiele myśli Elfik- ja pierdziele huk obrazów,wierszy, wspomnień każdy zewsząd leci do mnie... Nasz Motylek w swej lekkości dba o salon i o gości miło wita piękne panie poda kawę i śniadanie i pogodę nam zapowie chociaż też ma mętlik w głowie wie gdzie zimno i gdzie słonko a gdzie deszcz -i liche mglątko ... Jest Babulka co się zowie sama siebie wierszokletką jednak dla nas zawsze była i będzie wielką poetką Honoratka też przybyła swoje wiersze ułożyła by piwonią nam pachniały i swym pięknem zachwycały Lusi już się rozkręciła nowych postów nakręciła do każdego mruga oczkiem i częstuje dobrym soczkiem zawsze wszystko nam podjada bo apetyt ma nie lada nie grymasi nie narzeka zje co dadzą ...ot pociecha Viki też jak z katapulty wyskoczyła w nowe progi w polityce z każdym draniem mocno bierze się "za rogi" Jest Jagunia lecz cichutko pozbierała swoje dzieła i na kilka pięknych wątków po swojemu je rozdziela Mgiełka także delikatnie i cichutko się przeniosła byśmy wszyscy doceniali wielkie słowne jej rzemiosła Haszka zawsze dba o zdrowie co zażywać zawsze powie jak stosować, jak dozować by już więcej nie chorować Nektarynka smakowita też się ze wszystkimi wita chociaż bała się nowego teraz idzie na całego I Ilonka pasjonatka każda książka -dla niej gratka więc czytamy i słuchamy Onieginem zachwycamy Lotus muzyk zapalony wyszukuje nowe strony z muzą lekką i przyjemną muza siłę ma tajemną Reszta idzie pomalutku dyskutując po cichutku jak to na tym nowym będzie kto tu orze, a kto przędzie choć stękamy, choć kwękamy nie najlepsze zdrowie mamy to cieszymy się jak dzieci że znów mamy WŁASNE ŚMIECI są grafiki..jakże piękne wiersze śmieszne i namiętne są wspomnienia i porady i codzienne gady-gady Inspiracja...wasza cudna nikt jej tutaj nie dorówna niby siedzi tak cichutko tak słodziutko i skromniutko ale patrzy czujnym okiem co się dzieje pod jej bokiem i za pióro z gracją bierze by utrwalić na papierze to co tutaj znów powstało po wsze czasy by zostało RE: cykl o kawiarenkach 3 - Lusi - 05-12-2023 Nie zaprzeczę..poczytałam z łezką w oku. Pamiętam każdego z Elfiaczków, którego nasza poetka Alunia ozdobiła rymem. Alu!..jesteś wielka! Szacun dla Ciebie! RE: cykl o kawiarenkach 3 - ave125 - 05-12-2023 Oj Alu piękne wspomnienia przywołałaś i nie powiem były to piękne chwile Dziękuję RE: cykl o kawiarenkach 3 - Sara - 05-12-2023 Podróż sentymentalna na wesoło. Super Alu RE: cykl o kawiarenkach 3 - inspiracja - 05-13-2023 dziękuję dobrze,ze wspomnienia pozostały...Było wtedy wesoło to chciało się pisać....wszyscy byli życzliwi, umieli załapać żart...było sporo prozy, poezji, grafiki, jedni odchodzili inni dochodzili..umieli się zaaklimatyzować..nikt nikomu nie dokuczał...była taka fajna bliskość.. dopiero polityka tak podzieliła ...bo jedni nie umieli zaakceptować drugich..zawsze twierdzę,ze polityka nie jest dla ludzi tylko dla polityków.Bo tak jak szarpia się politycy szarpia się ludzie... .Jednak z wieloma osobami mam kontakt i to jest fajne. teraz mamy co mamy i musimy lubić to co mamy teraz... RE: cykl o kawiarenkach 3 - Honoratka - 05-13-2023 Fajny wierszyk, powiem szczerze w te podziały ja nie wierzę wszystko leży w sferze duszy polityka jej nie ruszy. Po co wzniecać ciągle waśnie i złowieszczym sączyć jadem kiedy pesel z bicza trzaśnie skończyć można przed obiadem. Ciesz się życiem i naturą zjadaj bułki z konfiturą popij wszystko kwaśnym mlekiem i bądź ciągle, bądź człowiekiem RE: cykl o kawiarenkach 3 - Sara - 05-13-2023 Aluś co racja to racja. Też polityka mnie nie interesuje. Honoratko fajna odpowiedź RE: cykl o kawiarenkach 3 - rena01 - 05-14-2023 RE: cykl o kawiarenkach 3 - Lusi - 05-14-2023 Honoratko bardzo fajna riposta. RE: cykl o kawiarenkach 3 - grace - 05-14-2023 Brawa dla Inspierki i brawa dla Honoratki |